No matter how large your hotel or resort is or how many sites you, MICROS-Fidelio hotel software portfolio will help you to improve your business:Property Management Systems (PMS),Reservation Systems, Point of Sale (POS) systems. Choose a hotel software system that will adapt to the specific requirements of your business and you'll enjoy new levels of control over every function of your hotel or resort.

субота, 3. април 2010.

Fidelio F&B Management informacijski sistem upravljanja

Fidelio sistem upravljanja odjelom hrane i pića je alat usmjerenoga upravljanja hranom i pićem snabdjeven sa svim aktualnim informacijama i trenutačnim podacima koje omogućuju obračun bez čekanja. To znači da uspoređuje proračun troškova i promet s aktualnim brojem po prodajnom mjestu, danu i vremenu usluge. Na temelju izvještaja tih vrijednosti tijekom dana dobivamo izlazne podatke o našem poslovanju. Primjerice, pomoću alata za osmišljavanje jelovnika, prikazat će nam, na osnovi dnevne pripreme, koje bi artikle trebali preporučiti, a koje isključiti iz jelovnika. Taj program uključuje tri modula:
• osnovni modul: ulaz robe, transfer, način skladištenja, inventura i kontrola plaćanja
• nabava: način naručivanja, pregled nabavne količine, formiranje narudžbi, usporedba naručenoga i izvršene isporuke
• kontrola troškova: upravljanje recepturama, kontrola u jelovniku i analiza potrošnje.

Ova su tri modulapovezana s kasama (POS), zbog kontrole troškova, smanjenja zaliha i unosa podataka u razne analize prometa artikala te s knjigovodstvom, radi prijenosa izdatnica u knjigovodstvo kupaca i dobavljača.
Ovi moduli nude i više mogućnosti za unaprjeđenje poslovanja, od uštede na troškovima kod manipulacije do preporuke koje artikle preporučuje/isključuje, ili listanja menija po ekranu s tastama (Pull-down) i dr.
U nastavku ćemo radi ilustracije iznijeti strukturu podataka iz opisa programskoga paketa za: osnovni modul, modul nabave, modul kontrole troškova, obračun troškova, kao i veze s drugim programskim paketima, da bi pokazali stanje u aktualnom okruženju kojem moramo znati parirati. Radi se o proizvodu, koji se razlikuje od svih drugih proizvoda jer je riječ o usluzi i procesu pružanja hotelske ili turističke usluge.

2 коментара: